Suolentopallon SM-mestarit

Muutaman vuoden takaa SM-suolentopallon kultamitalistit.

Hongiston Tarmon TURVETUPSUT -naisenergiajoukkue.
Historian ensimmäinen turnaus, Naiset kilpa / SM 1, 2004.

http://www.haukivuorentapahtumat.net/suolentis/Etusivu.html

 

HONGISTON TARMON NAISILLE SUOLENTOPALLON SUOMEN MESTARUUS

Suolentopallon SM-tittelistä kamppailtiin 30.7.-1.8. Haukivuorella. 

Hongiston Tarmon naistenjoukkue Turvetupsut osallistui kilpasarjaan joukkueella: Tiina Länsisaari, Eija Taskinen, Eija Ollikainen, Sari Salonen, Sisko Leijavuori, Virva Kohonen, Irmeli Salo ja Tarja Kekki. 

"Naisten kilpasarjan pelit alkoivat la 31.7., pelipaikalle tullessa tutustuimme ensin upottavaan peliareenaan ja hieman mietimme, näinköhän tästä mitään tulee. Kisa- alueen hyvät kuuluttajat loivat koko ajan kisafiilistä ja pelien alkaessa jännitys oli tipotiessään. 

Ensimmäinen peli oli hieman tahmeaa tuttelua ja hävisimme sen 2-0. Seuraavat kaksi peliä menivätkin sitten jo tottuneesti ja suurelta osalta pahoilla aloitussyötöillä voitimme molemmat 2-0. Lauantain jälkeen olimme siis toisena ja valmiita sunnuntain pudotuspeleihin. Sunnuntain ensimmäinen peli oli suhteellisen helppo, hoidimme sen kotiin kepeästi 2-0 ja finaalipaikka oli varma. Ennen finaalia tuntui, että vastustaja oli varma voitostaan, siitä huolimatta päätimme taistella tosissamme. 


Finaalissa kaikki pelasimme hienosti ja uhrautuvasti ja kuinka ollakaan ensimmäinen erä tuli meille tiukasti. Toisessa erässä taisteltiin tasaväkisesti ja lopussa voitto näytti karkaavan vastustajalle, mutta mahtavalla yhteishengellä ja tsempillä veimme väkisin voiton ja SM-kulta oli meidän. 

Yhteenvetona; suolentopallon kisat olivat vertaansa vailla oleva tapahtuma. Tunnelma kisapaikalla oli loistava ja turhaa tiukkapipoisuutta ei kisoissa nähty. Liikkuminen suossa tuntui raskaalta, mutta yllättävää kyllä, lihakset eivät kipeytyneet (mahtoiko olla suon parantavaa vaikutusta). Ensi vuonna järjestetään lajin EM-kisat, ja olemme taatusti mukana!"

- Tarja Kekki